Terug naar alle merken

Oakywood Houten Accessoires


Oakywood is opgericht door twee broers uit het bergachtige terrein van Podhale, Polen. Hun gedeelde passie voor ambachtelijke houtbewerking en handgemaakte producten vormt de basis van de producten van Oakywood. De houten bureau accessoires en tech accessoires die zij procuderen zijn zowel ecologisch verantwoord als functioneel, maar vooral ook ontzettend stijlvol. Een aanwinst voor iedere werkplek of interieur!

Van Generatie tot Generatie

Van jongs af aan leerde Oakywood oprichter Mateusz Haberny de fijne kneepjes van het timmermans vak van zijn vader. Zijn vader was namelijk timmerman, met een werkplaats direct naast hun huis. Toen Mateusz net naar de universiteit ging en de wens groeide om een eigen bedrijf te beginnen, was dan ook al snel duidelijk dat hout hierin een grote rol zou spelen. Nadat hij een eerste schets en prototype had gemaakt zijn eerste product - een houten iPhone dock - waren de reacties van vrienden en familie lovend en wist hij dat hij moest doorzetten om zijn Oakywood droom te verwezenlijken. Na dit eenvoudige begin is het vervolgens snel gegaan: samen met zijn broer heeft Mateusz Oakywood in korte tijd weten uit te bouwen tot een internationaal succes met een prachtige collectie houten accessoires.

Oakywood oprichter

Oakywood materialen

Oakywood maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzame, natuurlijk materialen. Zoals Oakywood het zelf beschrijft, maken zij gebruik van eerlijke, eenvoudige maar "nobele" materialen. Uiteraard speelt hout hierbij de hoofdrol. Oakywood maakt haar accessoires van Amerikaans walnotenhout of Pools Eikenhout. Het hout is altijd afkomstig uit duurzame bronnen en wordt behandeld met ecologische oliën. Daarnaast vindt u in de producten Merino Wolwilt en kurk uit Portugal terug.

1 Oakywood product = 1 Boom

Oakywood wil graag teruggeven aan de natuur en doet dat in samenwerking met de stichting One Tree Planted. Dit is een non-profit organisatie, opgericht in 2014, die zich erop richt om wereldwijd zoveel mogelijk bomen te planten en bossen terug te brengen. Mede dankzij de hulp van Oakywood is de organisatie snel gegroeid. Oakywood is tot op heden verantwoordelijk voor het planten van meer dan 25.000 bomen (eind 2020) in uiteenlopende locaties. Van Australië tot India en van Uganda tot Canada!


Oakywood Houten Accessoires

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice