10
Augustus

Geschreven door

How To

Welke MacBook? Herken & identificeer uw MacBook

Weet u niet zeker welke MacBook u precies heeft? Dan kan het lastig zijn om goed passende accessoires zoals een MacBook sleeve of oplader te kopen. Het is echter redelijk eenvoudig om te achterhalen welke MacBook u heeft als u ons stappenplan doorloopt!

1. Over deze Mac

De eerste stap om te achterhalen welke MacBook u precies heeft is het eenvoudigst. Klik op het Apple teken in de linker bovenhoek het scherm en kies voor “Over deze Mac”. U krijgt dan een venster midden in beeld met veel informatie over uw MacBook. Het enige waar we naar hoeven te kijken is de eerste regel. Hier ziet u direct of u een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro heeft, en of u deze in 11, 12, 13 of 15 inch formaat heeft. Daarmee zijn we al een heel eind!

2. Welk jaar?

Nu wordt het iets lastiger, want zodra u weet dat u bijvoorbeeld een MacBook Pro 13 inch heeft, is de volgende vraag wélke MacBook Pro 13 inch u precies heeft. “Zijn er meerdere dan?” Jazeker!

De MacBook series worden door de jaren heen regelmatig vernieuwd en krijgen daarbij soms een volledig nieuw design met andere afmetingen. Voor een goede pasvorm van een MacBook case of hoes belangrijk om ook te weten welke versie u precies heeft. Op basis van het jaartal dat u in het “Over deze Mac” menu ziet, kunnen we dit bepalen.

Het is daarbij niet zozeer belangrijk welk jaar het precies is, maar meer in welke periode uw MacBook valt. Dat bepaalt welk design hij heeft en welke accessoires er het best bij passen.

MacBook Pro 13" en 15" 'Bijnaam' voor deze generatie
t/m 2012 MacBook Pro Unibody
t/m 2015 MacBook Pro Retina
Vanaf 2016 MacBook Pro USB-C en/of Touchbar
   
MacBook Air 13"  
t/m 2017 MacBook Air 13"
Vanaf 2018 MacBook Air 13" USB-C
   
MacBook Air 11"  
t/m 2015 MacBook Air 11"
   
MacBook 12"  
Vanaf 2015 MacBook 12"

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice