Terug naar alle merken

Osmo spellen voor iPad

De innovatieve Osmo spellen voor iPad hebben de wereld in korte tijd veroverd. Met de unieke samensmelting van digitale apps en fysieke spelelementen zijn de spellen van Osmo dan ook buitengewoon leuk om te spelen, terwijl ze tegelijkertijd zeer leerzaam zijn.
Een Osmo spel voor elke vaardigheid

Van lezen en rekenen tot tekenen en coderen: elk Osmo spel heeft zijn eigen onderwerp. Wat alle games echter gemeen hebben, is dat ze de Osmo Base nodig hebben: een fraaie witte standaard die de tablet precies in de goede hoek rechtop zet, en een rood kapje met een spiegeltje erin die over de camera van de iPad geschoven wordt zodat de camera als het ware naar beneden kan kijken.

Staat de iPad klaar in de Osmo Base, dan gaat er een wereld van mogelijkheden open. De spellen van Osmo worden regelmatig geupdate, en er komen steeds nieuwe spellen bij. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk nooit uitgespeeld bent!

Osmo spellen in het onderwijs

Het educatieve karakter van de Osmo spellen maken ze bij uitstek geschikt voor gebruik in de klas. Reeds vele basisscholen hebben Osmo inmiddels ontdekt en zetten de spellen met succes én resultaat in. De pakketten zijn kwalitatief heel hoogwaardig uitgevoerd, waardoor ze bestand zijn tegen langdurig en intensief gebruik.

Het leuke aan de spellen is dat ze niet alleen geschikt zijn voor individueel gebruik, maar juist ook uitnodigen om in groepjes te spelen, zoals onderstaande video goed laat zien! Osmo spellen zijn als lesmateriaal bovendien kostenefficiënt, doordat er buiten de aanschaf geen kosten zijn. U betaalt bijvoorbeeld géén jaarlijkse licentie- of andere kosten. Het Osmo spelsysteem is ook een ideale aanvulling als u reeds gebruik maakt van Marbotic iPad spellen.Osmo Genius Kit

De Osmo Genius Kit vormt de basis van alle Osmo spellen en is als het ware de starterskit die ook nodig is om de uitbreidingen te kunnen spelen. Deze komt met de Osmo Base, de eerder genoemde stand en spiegelkapje, en 5 spellen: Numbers, Words, Tangram, Newton en Masterpiece. Lees alles over deze spellen in de productomschrijving van het product op onze site, en laat je bovendien inspireren over alle mogelijkheden van dit pakket door de vele video’s op het Osmo Youtube kanaal!

Osmo Coding uitbreidingen

De Osmo Coding uitbreidingspaketten zijn recent toegevoegd in twee uitvoeringen: Coding Awbie en Coding Jam. Beide spellen laten kinderen op speelse wijze kennis maken met het logische redeneren dat essentieel is voor programmeren. Coding Awbie is gebaseerd op de avonturen van Awbie met aarbeien en taartjes, terwijl Osmo Coding Jam een muzikale draai geeft aan dit spelprincipe.

In beide gevallen worden blokken gebruikt die staan voor een opdracht aan het personage op de iPad. Door de blokken aan elkaar te klikken, worden de verschillende individuele opdrachten gecombineerd tot wat in essentie coderegels zijn. Zo maken kinderen dus spelenderwijs kennis met de principes waar alle software die wij tegenwoordig gebruiken op gebouwd is. Zeker richting de toekomst is dit een vaardigheid die alleen maar belangrijker zal worden.

De Osmo Coding spellen zijn ook een uitkomst voor scholen die het lastig vinden coderen en programmeren een plek te geven in de lesprogramma’s.


Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice