09
September

Geschreven door

Nieuws

Het Apple event: hadden we gelijk?

Eerder vandaag vatten we alvast samen wat we konden verwachten op het Apple event van vanavond in deze blog post. Inmiddels is het event voorbij en heeft Apple het doek van al het nieuws afgetrokken. Zaten we vanochtend een beetje goed met onze verwachtingen? Nou...best wel, maar de Apple Watch was voor ons toch een verrassing.

1. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus
Zoals verwacht heeft Apple twee formaten van de nieuwe iPhone 6 aangekondigd. Naast een snellere processor, verbeterde camera is er uiteraard een opvallend nieuw en opvallend afgerond design. In veel landen verkrijgbaar vanaf 19 september, waaronder Duitsland en Frankrijk. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer ze in Nederland beschikbaar zullen zijn. Lees meer over al het nieuws over deze toestellen in onze volgende blogposts.

2. iOS 8 en OS X Yosemite
Half goed: inderdaad is er het nodige over iOS8 aangekondigd, de nieuwe versie die op de iPhone 6 standaard geïnstalleerd zal zijn. De nieuwe versie van OS X werd echter niet aangestipt...daarvoor dus nog even geduld.

3. Draadloos betalen --> Apple Pay
Eveneens al verwacht heeft Apple het zogenaamde Apple Pay aangekondigd. Hoewel het de zoveelste poging is draadloos betalen met de mobiel naar het grote publiek te brengen, lijkt het een erg goede poging. Het is in ieder geval de meest gebruiksvriendelijke poging die wij ooit voorbij hebben zien komen. Belangrijk is ook dat zaken als privacy en beveiliging erg goed doordacht zijn.

4. iWatch --> Apple Watch!
De 'one more thing' van vanavond en wat ons betreft dé verrassing van de avond. Er was immers nog niets concreet gelekt over deze iWatch, die Apple Watch blijkt te heten. Voor het eerst sinds lange tijd dus weer een échte verrassing van Apple!

Apple's poging om het digitale horloge een succes te maken lijkt bij voorbaat grotendeels geslaagd. De bediening en functionaliteit van het horloge zijn in vergelijking met de pogingen die we tot nu toe langs zagen komen veel beter doordacht. We durven zelfs te zeggen dat het wat betreft de software zonder twijfel de beste smartwatch van het moment is. Ook de uitgebreide personalisatiemogelijkheden zijn een grote plus: niet alleen kun je uit een grote hoeveelheid horlogebandjes kiezen in verschillende kleuren en materialen kiezen, ook de kast zelf is in drie verschillende materialen verkrijgbaar én komt bovendien in 2 maten.

De tegenvallers? Het horloge is helaas vierkant, al zal niet iedereen dat als een probleem zien. Andere horloges als de Motorola 360 en de LG G Watch R zijn echter rond en krijgen veel handen op elkaar. Het grootste probleem met de Apple Watch? We moeten tot begin 2015 wachten voor hij in de winkels ligt!

Lees meer over de Apple Watch in dit artikel.


Gerelateerde pagina's:
iPhone 6 , iPhone 6 Plus

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice