09
September

Geschreven door

Nieuws

Het Apple event van vanavond: wat is er al bekend?

Na maanden vol geruchten, uitgelekte details en achteraf vaak nep gebleken video's van de nieuwe iPhone komt er vanavond eindelijk duidelijkheid over wat Apple allemaal voor ons in petto heeft.

Apple telt ook zelf al af op deze speciale pagina tot de start van het event in het Flint Center for the Performing Arts in Cupertino. Een theater waar maarliefst 2405 mensen in passen, een stuk meer dan de 757 plekken op de gebruikelijke locatie, het Yerba Buena-theater in San Francisco.

Zonder in te gaan op de vraag of de uitnodiging van dit evenement verborgen boodschappen bevat, geven we in deze post een kort overzicht van wat men na al die maanden vol geruchten nu écht al weet, en wat je verder kunt verwachten.

1. iPhone 6 in 4,7 en 5,5 inch

Dit is wellicht een van de minst goed bewaarde geheimen van Apple ooit. Er komt een nieuwe iPhone, hij komt er in 2 formaten en hij heeft een ontwerp dat afstapt van het hoekige dat de iPhone 4 en 5 kenmerkten. Het is zelfs zo zeker dat de eerste iPhone 6 hoesjes al te koop zijn!

Er is inmiddels één video bekend waarin we nu dan toch echt een iPhone 6 te zien krijgen. Kun je niet tot vanavond wachten? Bekijk de video dan hieronder.



2. iOS 8 en OS X Yosemite

Ook dit is iets dat we zo goed als zeker weten: Apple kondigde de nieuwe versies van hun besturingssystemen voor iPhone en Mac immers al aan op de World Wide Developers Conference in juni. Sindsdien zijn de nieuwe versies uitvoerig getest en het is dus waarschijnlijk dat Apple morgen een definitieve release-datum bekend maakt. In praktijk volgen dan eerst nog zogenaamde 'Golden Masters': een zo-goed-als-definitieve versie waarmee de laatste tests voor de release gedaan kunnen worden.

3. Draadloos betalen

Hoewel er wereldwijd al tal van initiatieven zijn om draadloos betalen in tal van verschillende vormen werkelijkheid te laten worden, is het nog nergens écht op grote schaal in gebruik. Apple schijnt echter afspraken te hebben gemaakt met alle grote credit-card maatschappijen om hun systeem te ondersteunen. Een belangrijke voorwaarde om zo'n systeem tot een succes te maken. Hoewel draadloos betalen dus niet echt nieuw is, kan het best zijn dat Apple er als eerste een succes van gaat maken.

4. iWatch?

Dan een punt waar wij erg onzeker over zijn: de iWatch. Er wordt letterlijk al jaren over gediscussieerd, maar er is nog vrijwel niets over bekend. Wel schijnen grote ontwikkelaars al apps te ontwikkelen voor het nieuwe horloge. Dát er op een gegeven moment een iWatch gaat komen is zo goed zeker, maar of deze al vanavond aangekondigd wordt? Het zou ons verrassen...


Gerelateerde pagina's:
iPhone 6 , iPhone 6 Plus

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice