10
September

Geschreven door

Smartwatch

De Apple Watch: een snelle overview

Gisteren was het dan zover: de lang verwachte wearable van Apple werd gepresenteerd. De Apple Watch heeft enkele unieke features en lijkt tot nu toe één van de beste smart watches te zijn.

Het uiterlijk
Om te beginnen met een erg belangrijk aspect van smart watches: het uiterlijk. Je draagt hem immers elke dag de hele dag om je pols, dus het moet er wel een beetje uit zien. Het is duidelijk dat Apple haar best gedaan heeft het zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken wat dit betreft. De Apple Watch komt er in drie uitvoeringen, de Apple Watch, Apple Watch (zilver of zwart metaal), Apple Watch Sport (zilver of donkergrijs geanodiseerd aluminium) en de Apple Watch Edition (18 karaats goud). Bovendien komt het horloge er in 2 formaten én is er een zeer grote keuze in horlogebandjes, variërend van metaal, rubber, kunstleer tot handgemaakte echt leren bandjes.

Het scherm van het horloge is gemaakt van buitengewoon sterk saffierglas. Saffier is na diamant het sterkste materiaal op aarde!


Apple Watch uitvoeringen

De software
Minstens zo belangrijk als het uiterlijk is wat je met de Apple Watch kunt. Dit is een punt waarop de Apple Watch duidelijk uitblinkt ten opzichte van de concurrenten: de mogelijkheden zijn standaard al zeer uitgebreid, en dankzij de Watch Kit dit Apple voor ontwikkelaars heeft uitgebracht zullen de mogelijkheden waarschijnlijk snel gaan toenemen.

De standaard aanwezige software op de Apple Watch geeft je al erg veel mogelijkheden. De software lijkt bovendien goed doordacht om optimaal gebruik te maken van het kleine scherm. Hiervoor is iedere app met andere knoppen en bedieningsmogelijkheden uitgerust om de werking zo prettig mogelijk te maken. In de agenda zijn er knoppen om snel afspraken in te plannen, terwijl in de berichten app inkomende berichten scannen en zelf korte antwoorden voorstellen. De Watch beschikt verder ook over een microfoon, dus zaken dicteren is ook mogelijk. Of dit spoedig ook in het Nederlands mogelijk zal zijn, is nog niet bekend.

De hardware
Ook de hardware van de Apple Watch is het vermelden waard. Het horloge barst van de sensoren en innovatieve technieken, waarbij de grootste rol is weggelegd voor de traditionele draaiknop aan de zijkant van het horloge. Deze 'digitale kroon' wordt gebruikt voor het scrollen door apps, het zoomen binnen apps en dient tevens als thuisknop. Hoewel de Watch ook met het touch-screen bediend kan worden, zorgt de digitale kroon er wel voor dat je de watch kunt gebruiken zonder het scherm grotendeels te blokkeren.

De sensoren achterop de Apple Watch zijn ook het vermelden waard. Deze houden je hartslag bij, maar meten ook hoe intensief je beweegt. Doordat de Apple Watch ook over een nauwkeurige bewegingssensor beschikt, is het voor veel sporters waarschijnlijk ook een ideaal accessoire. De bewegingssensor merkt het overigens als je je arm optilt en zorgt er zo voor dat het scherm aan gaat om de accu te sparen als je niet op het horloge kijkt. De accu is overigens momenteel nog wel een groot vraagteken: tijdens de presentatie werd hier (bewust?) nog niets over gezegd.

Voor het opladen van de Apple Watch heeft Apple technieken gebruikt zoals ze ook in de opladers van hun laptops gebruiken: een magnetische magsafe oplader zorgt ervoor dat het horloge makkelijk opgeladen kan worden.

Apple Watch Sensoren achterop

Apple Watch Magsafe oplader

En...wat kost het?

Dit is voor Nederland helaas nog niet bekend. De Amerikaanse prijs is $ 350,-. Wij verwachten dat het horloge in Nederland vanaf € 329,- te verkrijgen zal zijn. Sowieso moeten we nog tot 'begin 2015' geduld hebben: dan pas zal het horloge te koop zijn.





Gerelateerde pagina's:
iPhone 6 , iPhone 6 Plus

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice