09
Februari

Geschreven door

Telefoonhoesjes

Wat is PU leer? We leggen het uit!

Hoesjes, cases, laptop sleeves en zelfs tassen van PU leer komen veel voor, maar zorgen regelmatig voor verwarring. Want is PU leer nu echt leer, of een vorm van kunstleer? Het antwoord ligt verrassend genoeg ergens in het midden.

PolyUrethaan Leer

Het ‘PU’ in PU leer staat voor PolyUrethaan. De zichtbare laag van PU leer is namelijk een polyurethaan folie of coating. Deze is soms aangebracht op een laag splitleer, maar kan echter ook uit samengeperste leerresten bestaan. Hoewel PU leer dus echt leer bevat, is het materiaal dat u ziet en voelt géén leer. Op KloegCom.nl verkopen wij hoesjes van PU leer daarom onder de noemer “PU kunstleer”.

Voor- en Nadelen van PU Leer

PU leer heeft als materiaal verschillende voordelen en nadelen. Om te beginnen met enkele van de nadelen.

Nadelen
PU leer gaat niet zo lang mee én is niet zo mooi als echt leer. Het materiaal is niet zo flexibel als echt leer, waardoor de polyurethaan laag van het PU leer kan gaan scheuren. Bij telefoonhoesjes kan dit bijvoorbeeld gebeuren op plekken waar het hoesje vaak dubbelgevouwen wordt. Het materiaal kan bovendien glimmen , wat voor een wat plastic look zorgt. Beschadigingen zijn bij PU leer ook echt beschadigingen: waar bij echt leer een kras vaak weg trekt of weggepoetst kan worden, is dat bij PU leer niet mogelijk.

Voordelen
Het voordeel van PU leer is voornamelijk de prijs: het materiaal is flink goedkoper dan echt leer. PU leren hoesjes of tassen zijn dat dus ook. Het verschil kan daarbij behoorlijk zijn: zo koopt u al een PU leren tas van Tommy Hilfiger vanaf ongeveer € 100,00, terwijl echt leren versies van vergelijkbare afmetingen pas boven de € 200,00 starten. Een tas of hoesje van PU leer gaat echter minder lang mee, dus op de lange termijn geldt hier 'goedkoop is duurkoop'.

Conclusie:

Hoewel PU leer voor een bepaald deel echt leer bevat, zie en voel je geen verschil met kunstleer. Daarom beschouwen wij PU leer als een kunstleer.


Bron: www.leder-info.nl

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice