09
Februari

Geschreven door

Telefoonhoesjes

Hoesje van leer: wanneer is het nu écht echt leer?

Bij KloegCom.nl zijn we dol op echt leer. Of het nu een telefoonhoesje, tabletcase, leren macbook sleeve of laptoptas van leer is: de producten die van echt leer gemaakt zijn, hebben een uitstraling waar maar weinig tegenop kan!

Bij ons wordt een hoesje of tas van leer alleen als zodanig verkocht als het om 100% echt leer gaat, zónder kunstmatige lagen of andere afwerking. Alles wat je ziet, voelt en ruikt is dus echt leder. We proberen hiermee een voorbeeld te stellen en duidelijkheid te geven, waar het elders soms niet helemaal duidelijk is of echt leer nu ook écht "echt leer" is. Het komt regelmatig voor dat hoesjes van PU leer als echt leer verkocht worden, wat in onze ogen niet helemaal terecht is! Of wat dacht u van de term vegan leather? Ondanks die naam is dit géén leer, maar kunstleer. Klik op de verschillende termen om meer te lezen over die materialen. In dit artikel gaan we nu verder in op de verschillende aspecten van echt leer.

Kwaliteit van het Leer

Uiteraard zijn er wel verschillende leersoorten en leerkwaliteiten in ons assortiment te vinden. Afhankelijk van het merk en de prijsklasse van de hoes of tas, kan het leer volledig met de hand bewerkt en gelooid zijn of op grotere schaal fabrieksmatig gelooid zijn. In principe hoeft dit voor de kwaliteit niet uit te maken. Wel geeft het een hoesje een extra dimensie en karakter als het met zorg en liefde met de hand vervaardigd is. Het looijen van leer is een bijzonder proces dat met chemicaliën of natuurlijke stoffen gedaan kan worden.

Leersoorten

Echt leer is er in vele soorten: afhankelijk van de gebruikte huiden en de wijze van looien kunnen verschillende leersoorten een heel andere look hebben. Sommige hebben een heel gladde structuur, waar anderen juist een sterk generfd oppervlak hebben. Leer is bovendien een natuurlijk materiaal, waardoor het mogelijk is dat twee leren telefoonhoesjes van hetzelfde merk en type er tóch net anders uitzien. Wat ons betreft is dat juist één van de charmes van dit materiaal: het is altijd een uniek stuk materiaal.

Karakter door gebruik

Over charme gesproken: één van de eigenschappen van leren hoesjes, cases en tassen is dat ze veranderen zodra u ze in gebruik neemt. Het natuurlijk leer zal onder invloed van de oliën van uw huid, krasjes door het gebruik en blootstelling aan andere zaken veelal een rijke, diepe kleur ontwikkelen. Leer dat nieuw uit de doos vaak wat mattig is, krijgt al snel een subtiele glans die dit effect nog eens versterkt. Bij elke gebruiker en elk hoesje zijn deze veranderingen anders, waarmee na verloop van tijd een lederen hoes of tas een unieke, persoonlijke, doorleefde look krijgt.

Favoriete Merken Hoesjes van Leer

In ons assortiment vindt u vele bekende en minder bekende merken die zich specialiseren in echt leren telefoonhoesjes, tablethoesjes, sleeves en/of tassen. Merken die u volgens ons absoluut gezien moet hebben in uw zoektocht naar een leren accessoire zijn:

- Graffi hoesjes
- dbramante1928 hoesjes en tassen
- Pierre Cardin hoesjes
- Twelve South hoesjes
- Sena hoesjes
- SLG Design hoesjes
- Greenwich hoesjes


Leren hoesjes voor alle toestellen

We doenons best om in ons assortiment een echt leren hoesje voor elk merk toestel te hebben. Zo vindt u bij ons onder meer leren Sony hoesjes, Huawei hoesjes en Nokia hoesjes. De meeste keuze heeft u echter met een iPhone, iPad of Samsung Galaxy S telefoon: hier worden over het algemeen de meeste leren cases voor gemaakt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij:

- iPhone X hoesjes van leer
- iPhone 8 hoesjes van leer
- Samsung Galaxy S9 hoesjes van leer
- Samsung Galaxy S8 hoesjes van leer

Of zoek de hoesjes voor uw eigen toestel eenvoudig op via ons merkenoverzicht!
Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice