23
Februari

Geschreven door

Nieuws

Foto Samsung Galaxy S8 opgedoken

Het is momenteel een van de grote vragen die de tech-wereld bezig houdt: wat gaan de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ ons brengen? Na de problemen met de Galaxy Note 7 in 2016 heeft het merk immers een flinke knauw gekregen. De nieuwste telg in de Galaxy S serie moet dus een hoop goed maken. Nadat er eerder al vage foto’s en renders opdoken van toestellen die de nieuwe Galaxy S8 zouden moeten zijn, is er gisteren voor het eerst een foto opgedoken die het toestel duidelijk en scherp in beeld brengt.



Deze foto werd de wereld ingebracht via het twitter account van Benjamin Geskin. De foto geeft een goede indicatie van het formaat van de Samsung Galaxy S8, en bevestigd bovendien de eerdere geruchten dat het scherm van dit toestel gebogen is, net als de huidige Samsung Galaxy S7 Edge. Het lijkt er daarmee op dat er niet langer een toestel mét en zónder gebogen scherm zal zijn: zowel de S8 als de S8+ krijgen zo’n scherm en zullen enkel in formaat verschillen.

Meer dan 80% display

Het formaat van de Samsung Galaxy S8 lijkt op de foto’s overigens vrijwel overeen te komen met de S7  Edge. Door smallere randen rond het scherm en een gebrek aan fysieke toetsen onderaan het scherm kan het display van de S8 echter vrijwel de volledige voorkant beslaan. Daarmee groeit het scherm naar 5,8 inch, terwijl de S8+ zelfs de beschikking zal krijgen over een display van 6,2 inch. Met het verdwijnen van de fysieke toetsen moest ook de vingerafdrukscanner verhuizen. Net als veel concurrerende toestellen van Huawei en LG bevindt deze zich nu op de achterzijde.

Specificaties

Eerder lekten er al geruchten uit over de specificaties van de Samsung Galaxy S8 en S8+. Deze zullen gebruik maken van nieuwe Snapdragon 835 processors van Qualcom of processors van Samsung zelf, de Exynos 9. Uiteraard zijn deze nieuwe generaties weer sneller (11%), grafisch sterker (23%) en energie zuiniger (20%) in ergelijking met hun voorgangers in de S7 serie. Hoewel veel concurrenten inmiddels beschikken over 6GB werkgeheugen, blijft dit in de S8 serie steken op 4GB. Wel zal het opslaggeheugen groeien naar minimaal 64GB. De S8 zal met een USB-C oplader geladen moeten worden, en de S8 serie zal 'ouderwets' over een koptelefoonaansluiting beschikken.

Accu: een tegenvaller?

Met de accuproblematiek van de Galaxy Note 7 nog vers in het geheugen, is dit natuurlijk een heikel punt bij de S8. Samsung speelt dan ook op veilig en rust de S8 uit met een 3000mAh sterke accu, en de S8+ een exemplaar van 3500mAh. Wat deze relatief beperkte capaciteit betekent voor de gebruikstijd van de S8 toestellen is onduidelijk: de combinatie met de relatief grote beeldschermen doen vrezen voor het ergste.

Accessoires

Hoewel recente toestellen geregeld uitlekten via foto’s van nieuwe telefoonhoesjes, is er nog weinig bekend over Samsung Galaxy S8 hoesjes en cases voor de Samsung Galaxy S8+. Uiteraard is het onze prioriteit om zo snel mogelijk na de lancering een hoogwaardig assortiment voor u samen te stellen zodat u uw nieuwe toestel direct bij binnenkomst optimaal kunt beschermen. We verwachten in ieder geval Galaxy S8 hoesjes van de merken Guess, Terrapin, Spigen, dbramante1928 en de originele Samsung cases.

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice