23
Februari

Geschreven door

Nieuws

De nieuwe Huawei P10 laat zich zien



Deze foto van de Huawei P10 is gelekt via het twitter account van de bekende leaker Evan Blass. Hierdoor kunnen we voor het eerst een goed beeld krijgen van de opvolger van de populaire Huawei P9. Wat kunnen we afleiden van de foto’s en wat is er al bekend over de specificaties van deze nieuwe smartphone?

Design van de Huawei P10

De Huawei P10 behoudt zijn aluminium behuizing. Op de foto uitgevoerd in een kleur die nog het meest doet denken aan Apple’s Space Grey oogt het toestel sterk en modern. Het ontwerp is iets ronder in vergelijking met zijn voorganger. Wat ook gebleven is, is de Leica camera met dubbele lens, nu met 12 megapixel en f/1.7. De vingerafdrukscanner die we bij de P9 nog achterop het toestel vonden, is bij de Huawei P10 verdwenen. De verwachting is dat deze nu in de homebutton is geïntegreerd. Uiteraard draagt dit bij aan het cleane ontwerp van het toestel.

Specificaties van de Huawei P10

Wat betreft de specificaties van de Huawei P10 duiden de geruchten op twee verschillende uitvoeringen. Een variant met 32 of 64GB opslag en een werkgeheugen van 4GB, en een 128GB uitvoering met 6GB werkgeheugen. Het display van het toestel wordt 5,2 inch groot, en is daarmee een slag kleiner dan het scherm dat de Samsung Galaxy S8 naar verwachting krijgt. Desondanks zullen de afmetingen van beide toestellen elkaar niet veel ontlopen: het verschil zit hem voornamelijk in de randen van het scherm die bij de Huawei P10 nadrukkelijker aanwezig zijn dan bij de Galaxy S8 en LG G6. De schermratio is met 73% dan ook flink lager dan de 83% van de S8. De nieuwe toestellen van Samsung en LG hebben bovendien geen fysieke knop meer onder het scherm, terwijl de P10 hier nog wel aan vast blijft houden.

De Huawei P10 zal een accu van 3100mAh krijgen, vergelijkbaar met zijn directe concurrenten. Door het kleinere scherm zal de P10 mogelijk toch beter presteren als het op accuduur aankomt. Opladen gaat geheel volgens de trend met een USB-C oplader. Wat we opvallend vinden is dat net als de Galaxy S8 ook de Huawei P10 zijn 3,5mm koptelefoon aansluiting behoudt. Nadat meerdere toestellen zoals de iPhone 7 en Lenovo Moto Z zonder deze aansluiting werden uitgebracht, hadden we verwacht dat deze trend zich ook bij andere nieuwe toestellen zou voortzetten. Dat blijkt met de Huawei P10 dus eveneens niet het geval te zijn.

Huawei P10 accessoires

Er zijn nog geen concrete berichten over de Huawei P10 hoesjes die uitgebracht zullen gaan worden, noch van Huawei zelf of van andere merken. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat al snel na de officiële lancering op maat gemaakte hoesjes beschikbaar zullen komen bij ons. We streven er altijd naar zo snel mogelijk een ruim aanbod smartphonehoesjes voor een nieuw toestel te hebben, zodat uw kostbare nieuwe bezit meteen van de broodnodige bescherming voorzien kan worden. Hoewel nog onbevestigd, verwachten we Huawei P10 hoesjes van Spigen, Terrapin en origineel Huawei.

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice