20
September

Geschreven door

Telefoonhoesjes

Top 3: de best beschermende iPhone 6/6s hoesjes

Het zou je toch maar gebeuren: als eerste in Australië de iPhone 6 in handen en hem dan voor het oog van de camera op straat laten vallen. Gelukkig viel de schade in dit geval mee, maar meer dan eens betekent zo'n foutje het einde van je scherm.

Er zijn tegenwoordig echter vele hoesjes die je iPhone 6 en iPhone 6 Plus vrijwel onverwoestbaar maken: een val van meer dan 2 meter hoog is dan ineens geen probleem meer. We bekijken hier welke 3 hoesjes de beste bescherming bieden aan je iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Maar eerst, wat zijn de voor- en nadelen van zo'n case?

De voordelen...

Het voordeel van dit soort hoesjes spreekt voor zich: je iPhone 6 overleeft bijna alles wat er in het dagelijks leven (en daarbuiten) kan gebeuren. Ze bieden optimale bescherming bij een val, maar zijn soms ook stofdicht en waterbestendig.

...leiden potentieel tot wat nadelen

In het algemeen geldt bij hoesjes dat hoe beter ze je iPhone beschermen, hoe meer nadelen je zult ondervinden in het gebruiksgemak dat de case biedt. Weliswaar geldt voor alle hoesjes dat ze zo ontworpen zijn dat alle functionaliteit van de iPhone behouden blijft zonder hem uit de case te hoeven halen; toch zijn er links en recht offers nodig om de bescherming optimaal te maken.

Een van de meest in het oog springende nadelen van dit soort hoesjes zijn de afmetingen. Om de hoge mate van bescherming te bereiken zijn de hoesjes veelal behoorlijk van formaat. Wel zit hierin een belangrijk verschil tussen de verschillende fabrikanten: de ene fabrikant slaagt er beter in dan de andere om het formaat binnen de perken te houden.

Het feit dat de meest beschermende hoesjes ook stof en zand dicht en waterbestendig zijn, heeft als nadeel dat aansluitingen van de iPhone veelal achter een rubberen klepje verstopt zitten. Je kunt er nog steeds bij, maar je legt je iPhone 6 hierdoor toch nét wat minder makkelijk aan de stroom 's avonds.

Balans is het toverwoord!

Veel merken bieden keuze uit verschillende niveaus van bescherming. Hierdoor kun je zelf kiezen wat voor jou de beste balans is tussen bescherming enerzijds, en gebruiksgemak en formaat anderzijds.

Zo kies je bij de Otterbox hoesjes uit drie verschillende lijnen: van de Symmetry, via de Commuter tot de Defender. Bij Griffin Survivor hoesjes loopt de lijn van de Survivor Clear, via de Survivor tot de Survivor Summit.

Onze top 3!

We hebben onze top drie in dezelfde gedachte opgedeeld in drie beschermingsniveaus: medium, hoog, extreem. In elke categorie hebben we de beste case gekozen op basis van het uiterlijk, het formaat en het gebruiksgemak.

Light: Griffin Survivor Clear

De Griffin Survivor Clear beschermt uitstekend bij een val op de grond van een meter hoog, en dat met een ontwerp waar zelfs de meest kieskeurige gebruiker iets op aan kan merken. Dit Griffin iPhone 6/6s hoesje is namelijk vrijwel volledig doorzichtig!




Medium: Otterbox Symmetry voor iPhone 6/6s

Otterbox vond al meer dan 10 jaar geleden deze categorie hoesjes zo'n beetje uit. Nog altijd staan hun cases bovenaan als het aankomt op bescherming die niets aan het toeval over mag laten. In vergelijking met andere merken slaagt Otterbox erin dit niveau van bescherming in een bescheiden pakketje te verpakken: in vergelijking met directe concurrenten is de Symmetry case ronduit slank te noemen.




Extreem: Griffin Survivor Summit voor iPhone 6/6s

Als er écht niets mis mag gaan, kun je niet om de Griffin Survivor Summit heen. Met een uniek meerlaags design waarin bovendien speciale luchtkamers opgenomen zijn die als een kreukelzone energie van een flinke val opvangen overleeft uw iPhone 6/6s met dit hoesje zelfs de meest extreme ongelukjes. Een echte winnaar!




Speciale vermelding: Otterbox Strada voor iPhone 6/6s

Bovenstaande hoesjes in onze top drie koppelen hun hoge beschermingsniveau aan een overwegend stoere uitstraling. In de meeste omstandigheden geen probleem, maar wat als u nu een iPhone 6/6s hoesjes zoekt met een vergelijkbaar hoge bescherming die ook representatief is bij zakelijk gebruik? Dan biedt Otterbox dé oplossing met de handgemaakte, leren Strada voor iPhone 6/6s.





Gerelateerde pagina's:
iPhone 6 , iPhone 6 Plus

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice