15
November

Geschreven door

Screenprotector

Wat is een tempered glas protector? Uitleg



De tempered glass screenprotector wint de laatste tijd flink aan populariteit als bescherming voor het scherm van smartphone en tablet. Niet verwonderlijk, want zo’n glazen protector heeft zowel wat betreft de bescherming als het gebruiksgemak de nodige voordelen.

Een screenprotector van glas?

Ja, een glasprotector is écht van glas gemaakt. Dat klinkt wellicht heel tegenstrijdig en fragiel, maar het is uiteraard geen gewoon glas dat voor de protectors gebruikt wordt. Het is extra sterk, gehard glas dat heel veel kan hebben, zeker als het eenmaal aangebracht is op het scherm van uw smartphone of tablet.

Het glas heeft een hoge oppervlaktespanning (veelal 9H om precies te zijn), wat concreet betekent dat er veel kracht nodig is om het glas te laten barsten. Als het glas barst, neemt dat bovendien veel energie op, zodat het scherm ónder de protector ongeschonden blijft. Online zijn er bijvoorbeeld veel filmpjes te vinden waarbij een hamer op het scherm neerkomt en het onderliggende scherm heel blijft.

Prettig in het gebruik

Met de bescherming van een tempered glass screenprotector zit het dus wel goed. Maar er zijn meer voordelen! Doordat de protector van glas is, voelt deze net zo prettig aan tijdens het bedienen als het scherm van de smartpone of tablet zelf. Bovendien zijn veel glasprotectors voorzien van speciale coatings die bijvoorbeeld vetafstotend zijn zodat vingerafdrukken eenvoudiger weg te vegen zijn.

Eenvoudig aan te brengen

De screenprotector aanbrengen is bij een glazen screenprotector tot slot ook eenvoudiger. Omdat het een hard plaatje is in plaats van een flexibel folie krijg je geen luchtbelletjes onder de protector zodat een strak resultaat onder handbereik is.

Nadelen van screenprotector glas

Zijn er ook nadelen verbonden aan tempered glass protectors? In principe niet. Als we een nadeel zouden moeten noemen, is het dat ze in vergelijking met folie screenprotectors dikker zijn, waardoor je de protector in sommige gevallen op het scherm ziet liggen.







Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice