30
April

Geschreven door

How To

Een screenprotector perfect aanbrengen

Het is in principe ideaal: een screenprotector van een paar euro beschermt het scherm van je nieuwe smartphone of tablet tegen zelfs de kleinste krasjes. Bovendien is de kans op een barst in je scherm en de bijbehorende kostbare reparatie veel kleiner met een displayfolie over je scherm. Snel bestellen dus, zodat je hem (als je bij ons besteld hebt) snel in huis hebt en meteen kunt aanbrengen. Maar dán gaat het nog wel eens mis: luchtbelletjes...

Ze zijn de nachtmerrie van iedere screenprotector-aanbrenger: hardnekkige luchtbelletjes die maar niet onder de protector vandaan lijken te willen. Hier is echter een eenvoudige oplossing voor! Volg ons 4-stappenplan voor het perfect aanbrengen van een screenprotector.

Door het stappenplan te volgen plak je iedere protector perfect. Hoe groot de protector ook is, hoe hopeloos het in eerste instantie ook lijkt: het resultaat zal uiteindelijk perfect zijn en bovendien veel langer blijven. Een goed aangebrachte protector gaat vaak net zo lang mee als de smartphone of tablet zelf.

Oké...aan de slag!


Stap 1
Neem even rustig de tijd voor het aanbrengen van een screenprotector! Zorg daarnaast voor een zo stofvrije mogelijke werkplek en werk onder een felle lamp: dan is ieder stofje of pluisje meteen zichtbaar

Stap 2
Leg de protector eerst los op het scherm zodat je goed kunt zien hoe de protector op het scherm geplakt moet worden. Zo weet je ook meteen hoe hij uitgelijnd moet worden.

Stap 3
Maak het scherm vet- en stofvrij en breng de protector vervolgens aan. Je kunt dit het beste doen door laag 1 slechts een stukje los te halen en om te krullen. Lijn de vrijgekomen strook uit met het scherm en trek de rest van laag 1 vervolgens onder de protector vandaan. Zit de protector recht? Haal dan laag 2 van de protector. Laag 3, de screenprotector zelf, zit nu op je scherm.

Stap 4:
Heb je geluk? Dan zit er hooguit wat lucht onder de protector. Gebruik gewoon je vingers om de lucht naar de rand van het scherm te drukken. Gebruik geen pasjes: die kunnen krassen veroorzaken op de protector!

Heb je minder geluk? Dan zitten er toch stof onder de protector. Een stofje veroorzaakt dan een luchtbelletje dat je niet weggewreven krijgt. Onder een felle lamp zie jein het midden van zo'n luchtbelletje het stofje als een puntje zitten. De oplossing hiervoor: plakband. Maar let op! Gebruik alléén het half doorzichtige, matte ‘3M’ plakband van een merk als Scotch of Tesa:

Plakband waarmee je luchtbelletjes onder screenprotectors vandaan kunt krijgen.


Pak 2 stukjes van dit plakband en plak 1 stukje op de hoek van de protector om de protector netjes op te tillen. Schuif vervolgens met het andere stukje plakband onder de protector met de plakkende kant omhoog of omlaag om de stofjes onder de protector vandaan te ‘plukken’. Wees niet bang: je kunt de protector zelfs aanduwen met het plakband ertussen. Hoeveel stof er ook onder zit: op deze manier zorg je strook voor strook alsnog voor een perfect resultaat!


Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice