25
Augustus

Geschreven door

Nieuws

Ralph Lauren integreert wearables in een shirt


Ralph Lauren integreert wearables in T-shirt


De echte tennis fans zitten er natuurlijk allang voor klaar: de U.S. Open begint weer. Op dit grandslamtoernooi in New York lanceert Ralph Lauren een uniek kledingstuk: een T-shirt waarin allerhande sensors zijn geïntegreerd die zaken als je hartslag, stressniveau en ademhaling registreren en op een via een speciale app op een smartphone kunnen tonen. Op het toernooi dragen de ballenjongens deze unieke shirts.

De opkomst van wearables (draagbare technologie) is natuurlijk al geruime tijd bezig. Al enkele jaren is het mogelijk om met gespecialiseerde sport-accessoires van merken als Nike+ en Wahoo Fitness allerhande activiteiten te monitoren. Meer recent duiken dit soort sensors ook op in de devices zelf, zoals de harstlagmeter van de Galaxy S5. Nooit eerder werden de sensors echter in een kledingstuk geïntegreerd.

Aantrekken is genoeg

David Lauren, 'zoon van' én de executive vice president for advertising, marketing and corporate communications van Ralph Lauren, zegt met het shirt enkele stappen te willen overslaan. In plaats van allerhande losse accessoires in schoenen, armbanden of hoofdbanden is alles verwerkt in het shirt. Het shirt functioneert ook volledig op zichzelf: je hoeft het alleen maar aan te trekken.

Wist je dat...

Ralph Lauren flirtte al eerder met in kleding geïntegreerde technologie. Zo ontwikkelden ze al in de jaren '90 jassen met een geïntegreerde MP3-speler. Het werd destijds geen succes, vooral omdat velen nog niet wisten hoe ze met een MP3-speler om moesten gaan. Laten we hopen dat dit nieuwe experiment wél het succes wordt dat het verdient!

Via: New York Times



Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice