22
Maart

Geschreven door

Nieuws

Nieuws van Apple: nieuwe iPad 9.7, rode iPhones en

Gisteren was het weer zover: Apple hield een event en kondigde verschillende nieuwe producten, accessoires en een app aan.

iPad 9.7 aangekondigd

Als opvolger van de iPad Air 2 heeft Apple de iPad 9.7 aangekondigd. Deze is gek genoeg iets dikker én zwaarder dan de iPad Air 2, doordat er een grotere accu gebruikt is. Dat lijkt goed nieuws voor de accuduur, maar gek genoeg is dat niet het geval: deze is gelijk gebleven aan die van de iPad Air 2. De oorzaak hiervan zit hem in een helderder scherm en een nieuwe processor, dezelfde die we kennen uit de iPhone 6s. Er is geen ondersteuning voor de Apple Pencil, terwijl er opmerkelijk genoeg wél een hoofdtelefoonaansluiting op deze nieuwe iPad te vinden is.

iPad 9.7 aangekondigd door Apple


Is deze nieuwe iPad al met al een vooruitgang? Nou, de grootste vooruitgang zit hem in de prijs die in de VS op slechts 329 dollar uitkomt. Dit voordeel is voor ons hier in Europa helaas een stuk minder groot, aangezien de iPad 9.7 voor maarliefst € 409 verkocht zal gaan worden! Al met al zijn wij niet erg enthousiast over deze nieuwe telg van Apple. Bent u wel enthousiast? Bestellen kan vanaf 24 maart, de iPad 9.7 hoesjes zijn nu al bij ons te bestellen.

De Rode iPhone 7

Visueel gezien waren de rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus zonder twijfel het meest indrukwekkende nieuws van gisteren. Deze special editions worden uitgebracht onder het (Product) Red programma dat Apple al jaren lang steunt. Er waren al rode accessoires zoals iPhone hoesjes in het assortiment van Apple te vinden, en in het verleden waren er ook rood gekleurde iPods te koop. Het is echter de eerste keer dat de iPhone zelf in het rood te koop is. Het geeft het device in ieder geval een opvallende look! Nu nog even een doorzichtig iPhone 7 hoesje scoren zodat die unieke kleur ook zichtbaar blijft...

Apple kondigt rode iPhone 7 en 7 Plus aan

Updates voor iPad mini 4

Ook de iPad mini 4 heeft gisteren wat aandacht gekregen, al gaat het hierbij om een zeer kleine updates in het opslaggeheugen. De iPad mini 4 is nu enkel nog verkrijgbaar met 128GB geheugen, met keuze uit een WiFi en 4G model, waardoor de prijs relatief aan de opslagruimte een stuk gunstiger geworden is. Het formaat is gelijk gebleven, waardoor alle iPad mini 4 hoesjes ook op deze geupdate versie passen.

En Verder?

Verder waren er nog enkele kleine aankondigingen. Zo krijgt de iPhone SE een geheugen update, en is nu enkel nog in 32GB en 128GB verkrijgbaar. Apple kondigde verder nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch aan en enkele nieuwe kleuren iPhone 7 hoesjes. Ook is er een nieuwe App aangekondigd met de naam Clips. Deze app combineert functionaliteiten die we reeds kennen van andere apps als Instagram, Snapchat en Vine, maar is niet bedoeld als sociaal platform. Het is eerder een tool om snel video’s en foto’s te bewerken om die vervolgens op je social media te delen. Waarom Apple deze app in het leven geroepen heeft is niet direct duidelijk; de toegevoegde waarde lijkt relatief beperkt ten opzichte van de reeds bestaande mogelijkheden op dit gebied.

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice