12
September

Geschreven door

Nieuws

Wow! iPhone X aangekondigd...en hij is bijzonder!

Zojuist is de iPhone X door Apple aangekondigd. De langverwachte opvolger van de iPhone 7 is al bijna een jaar het onderwerp van een vrijwel eindeloze stroom geruchten, waarbij gesteld kan worden dat er nogal wat verwacht werd. De iPhone bestaat 10 jaar en naar verluid zou de nieuwe iPhone ter ere van die mijlpaal het beste van het beste moeten worden. Zojuist is hij dan officieel door Apple aangekondigd en weten we of de hoge verwachtingen waar gemaakt zijn.

Eindelijk: écht nieuw

De iPhone X heeft in ieder geval voor het eerst sinds de iPhone 6 uit 2014 een echt vernieuwend design. Waar de iPhone 6s en de iPhone 7 als 2 druppels water op hun voorganger leken en slechts op details werden verbeterd en veranderd, heeft de iPhone X een volledig nieuw design en formaat gekregen. Voor wat betreft dat laatste: het formaat van de nieuwe iPhone zit qua formaat tussen de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus in. Deze twee toestellen werden eveneeens vanavond door Apple aangekondigd en kunnen gezien worden als de directe opvolgers van de voorgaande generatie, waar de iPhone X echt een toevoeging is aan de line-up. Klik hier om alles te lezen over de nieuwe iPhone 8.

iPhone X design en FaceID

De meest opvallende design wijziging van de iPhone X is zonder twijfel het verdwijnen van de homebutton en het vrijwel randloze scherm dat de gehele voorzijde van de iPhone bedekt. Het unlocken van de telefoon gebeurt vanaf nu met gezichtsherkenning, door Apple FaceID gedoopt. Dit systeem is gebaseerd op een zeer geavanceerde unit bovenin het scherm, met een TruDepth camera en zelfs een neuraal netwerk dat je gezicht als het ware leert kennen. Bovendien is FaceID aanzienlijk veiliger dan TouchID. Om daar een getal aan te geven: de kans dat een willekeurig persoon in je iPhone kon komen met TouchID was 1 op 50.000. Bij FaceID is deze kans 1 op een miljoen!


Aan de achterzijde van de iPhone X vinden we een nieuwe dubbele camera met boven elkaar geplaatste lenzen. Ook valt op dat de achterzijde volledig van glas is: het sterkste ooit gebruikt in smartphones volgens Apple. De rand van de iPhone X is gemaakt van gepolijst aluminium dat vrijwel naadloos aansluit op de glazen voor- en achterzijde. Een koptelefoonaansluiting is op het nieuwe toestel uiteraard niet te vinden.

iPhone X met Super Retina Scherm

Dan wat iPhone X specs voor de liefhebbers van cijfers. De nieuwe iPhone heeft een nieuw soort OLED scherm, door Apple Super Retina scherm genoemd. Het is het grootste OLED scherm dat ooit gebruikt is. Het scherm heeft een diameter van 5,8 inch dat helderder en scherper is dan ooit tevoren. Het scherm is echt een huzarenstukje met een resolutie van 2436 x 1125, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 458 pixels per inch. Het nieuwe scherm ondersteunt Dolby Vision en HDR10 en heeft een niet eerder vertoonde contrastratio van maarliefst 1000000:1.

Batterijduur en draadloos laden

Het toestel heeft de beschikking over de nieuwe A11 processor waarmee het de snelste iPhone ooit is. Dat heeft uiteraard impact op de batterijcapaciteit, die door Apple verbetert is en nu 2 uur langer is dan de iPhone 7. De iPhone X kan bovendien draadloos worden opgeladen via een los verkrijgbare draadloze Qi oplader. Hoewel de iPhone X compatible is met alle Qi opladers, heeft Apple ook een eigen oplader aangekondigd met de naam AirPower. Deze kan naast de iPhone ook de Apple Watch 3 of AirPods opladen, indien nodig zelfs tegelijkertijd.

Camera van de iPhone X

De camera bestaat uit twee 12 megapixel camera's die beiden optische stabilisatie hebben. De camera heeft een groothoek lens. Ook ondersteunt deze camera, net als de iPhone 8 en 8 Plus de nieuwe belichtingstechniek waarmee de belichting van foto's achteraf heel eenvoudig veranderd kan worden, gebaseerd op geavanceerde analyse van de foto. Hierbij wordt het onderwerp van de foto gescheiden van de achtergrond, en het gezicht geanalyseerd om op een zeer natuurlijke manier de belichting te kunnen wijzigen.

Animojis

De TrueDepth camera die gebruikt wordt voor FaceID kan ook gebruikt worden voor de opvolger van emoji's: geanimeerde Animoji's. Deze kunnen de bewegingen én uitdrukking van je gezicht overnemen en zijn in iMessage te gebruiken en te versturen. Dit is wellicht een gimmick...maar stiekem is het een zeer geavanceerde techniek waarmee je jezelf in een handomdraai in een tekenfilmkarakter verandert.

Verkrijgbaar vanaf 22 september

In Amerika kan de  iPhone X vanaf 28 oktober in pre-order geplaatst worden. Het nieuwe toestel zal vervolgens vanaf 3 november geleverd worden, al is onduidelijk of deze data ook gelden voor Nederland. De iPhone X komt beschkbaar in een versie van 64GB en 256GB.

iPhone X hoesjes

De eerste iPhone X hoesjes zijn inmiddels al bij ons op voorraad en over de komende dagen zal het aanbod snel uitgebreid worden met nieuwe collecties van onder andere de merken dbramante1928, Woodcessories, Ted Baker en UAG. We streven ernaar een collectie iPhone X cases aan te bieden die recht doet aan dit waanzinnige nieuwe toestel en volledig is gericht op kwaliteit, prachtig design een mooie materialen. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.





Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice