22
Februari

Geschreven door

How To

Is Mijn iPhone Waterdicht? Ontdek het hier!

De iPhone 7 (Plus), de iPhone 8 (Plus) en iPhone X zijn inderdaad waterdicht! Heb je een eerder type iPhone? Dan is die absoluut niet waterdicht en is het goed oppassen met vocht, al kun je wel een waterdicht iPhone hoesje gebruiken.

Waterdicht of niet?

Smartphones worden net als andere apparaten beoordeeld op hun stof- en waterdichtheid door een IP code, ook wel bekend als “Ingress Protection Rating” of “International Protection Rating”.

Eigenlijk bestaat een IP code zoals IP67 uit twee afzonderlijke scores: het eerste cijfer staat voor de stofdichtheid (0 tot maximaal 6), de tweede staat voor de waterdichtheid (0 tot maximaal 8). De hoogst mogelijke IP rating is dus IP68, een score die momenteel alleen de Samsung Galaxy S7 en S8 halen.

Hoe waterdicht is de iPhone?

De iPhone 7, 8, de Plus modellen en de iPhone X hebben een IP67 rating. Dat betekent dat ze maximaal 30 minuten op maximaal 1 meter diepte gebruikt kunnen worden. Gebruik je de iPhone langer of dieper onder water, is er alsnog kans op waterschade. Dit heeft onder meer te maken met zaken als waterdruk.

Extra zeker met waterdichte hoesjes

Wil je extra zekerheid en vrijheid onder water? Dan bieden merken als Catalyst en LifeProof waterdichte hoesjes voor bijna elke iPhone. Met deze speciale telefoonhoesjes kun je uren lang en tot wel 10 meter onder water gaan met je iPhone. Ideaal op vakantie, voor tijdens het zwemmen, snorkelen of duiken!Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice