Terug naar alle merken

SP-Connect SPC vs. SPC+

Ontdek het verschil tussen het SP- Connect SPC en SPC+ systeem. Op het eerste oog lijken beide systemen namelijk erg op elkaar, en er is inderdaad ook een grote overlap. Daarom leggen we in dit artikel duidelijk uit wat de verschillen zijn, zodat u eenvoudig voor uzelf kunt bepalen welk systeem het beste bij u past.

1. SPC of SPC+ herkennen

Laten we beginnen met het herkennen van SPC of SPC+. Het verschil is namelijk niet heel groot, maar als je het eenmaal opmerkt, is het eigenlijk niet te missen. Waar SPC twee verticale bevestigingspunten gebruikt op hun hoesjes en mounts, gebruikt SPC+ twee C-vormige bevestigingspunten. Daarnaast gebruiken wij de SPC en SPC+ logo's bij elk product van SP-Connect op onze website, zodat u in één oogopslag kunt zien bij welk van de twee systemen dat betreffende product past: alleen SPC, alleen SPC+ of beide.

2. Verschillen tussen SPC en SPC+ hoesjes

Om te beginnen met de SP-Connect hoesjes: daarbij is het verschil tussen SPC en SPC+ namelijk aanzienlijk. Ten opzichte van de bekende SPC hoesjes die vekrrijgbaar zijn voor vrijwel alle iPhone modellen en verschillende toestellen van Samsung, zijn de SPC+ hoesjes namelijk op verschillende punten verbeterd.

De case als geheel is maarliefst 40 procent dunner geworden, terwijl deze 25 procent sterker geworden is. Hierdoor is het hoesje nóg minder "bulky" geworden, al deden de vertrouwde SPC cases het op dit punt al heel goed, terwijl de bescherming erop vooruit gegaan is.

Daarnaast zijn de nieuwe SP-Connect SPC+ hoesjes voorzien van een magneet, waardoor ze gebruikt kunnen worden met de nieuwe gebruiksvriendelijke magnetische SPC+ houders voor in de auto. Daarnaast zijn ze compatible met Apple MagSafe en blijven ze aan ieder metalen oppervlak plakken. Handig!

3. SPC+ Mounts en accessoires

Bij de SP-Connect mounts is een heel groot deel compatible met zowel het SPC als het SPC+ systeem. De meeste houders voor op de fiets en motor zijn bijvoorbeeld met beide systemen te gebruiken, doordat SP-Connect in de verpakking zowel een SPC als SPC+ bevestigingspunt meelevert.

Er zijn echter uitzonderingen die alléén met SPC+ te gebruiken zijn. Dit geldt met name voor de magnetische autohouders en bureauhouder, die alleen met de van magneten voorziene SPC+ Phone Case gebruikt kunnen worden.

4. SPC+ Prijs

Dan tot slot nog een belangrijk verschil tussen het SP-Connect SPC en SPC+ systeem: de prijs. SPC+ is namelijk een stukje duurder, waarbij het verschil kan oplopen tot 30%!

Ons advies?

Wat zouden wij kiezen? In heel veel gevallen is de meerwaarde van SPC+ relatief beperkt. De case is wat dunner, maar voor heel veel mounts is er geen enkel verschil in functioneliteit met het SPC systeem. Als u gewoon een hele goede houder voor uw fiets, motor of auto zoekt met een handige case, dan schiet het SPC systeem feitelijk in niets tekort.

Als u echter een intensieve gebruiker bent die alle mogelijkheden die SP-Connect kan bieden wilt benutten, dan bent u met SPC+ beter uit. Ook naar de toekomst toe bent u met SPC+ op alles voorbereid.

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice