20
Januari

Geschreven door

Smartwatch

Withings Activité: de perfecte activity tracker?



Withings Activite en Activite Pop

Het Franse merk Withings heeft op de CES in Las Vegas de Withings Activité aangekondigd. Prachtige fitness trackers die de look van een horloge combineren met hoogstaande tracking mogelijkheden. Verkrijgbaar vanaf eind januari bekijken we deze schitterende trackers nu alvast in detail in deze preview.

Withings Activité en Activité Pop

De Withings Activité komt in twee uitvoeringen: de luxe Activité en bereikbaarder Activité Pop. Wat betreft functionaliteit zijn beide modellen gelijk aan elkaar, het verschil zit echt in de gebruikte materialen en het vakmanschap. Waar de goedkopere Activité Pop een silicone horlogebandje heeft en een kunststof lichtgewicht kast van coated kunststof, wordt de duurdere Activité door horlogemakers gemaakt in Locle, in de "Horloge-vallei" in Zwitserland.

De kast van de Activité (doorsnee 36,3mm) is gemaakt van roestvrij 316L staal en een gebolde glasplaat van super sterk saffierglas. De wijzerplaat en wijzers zijn eveneens van Zwitserse kwaliteit en verkrijgbaar in wit met blauwe accenten of zwart met oranje accenten. Het horlogebandje van de Withings Activité is van kalfsleer, al worden er silicone sport-bandjes meegeleverd.


Withings Activite Review


Nooit opladen!

Wellicht nog wel de meest unieke eigenschap van de Activité is dat opladen niet nodig is. De Activité werkt op een standaard cel-batterij waar het horloge 8 maanden op kan werken. Zodra de accu leeg is, kan deze eenvoudig zelf vervangen worden met een meegeleverd tooltje.

Analoog + digitaal = perfecte harmonie
 
De Activité activity trackers van Withings zijn de perfecte combinatie van analoog en digitaal. De horloges zijn voorzien van Buetooth 4.0 en verbinden dus eenvoudig met je smartphone. De Activité is voorzien van een analoge wijzer die op een eenvoudige wijze laat zien of je op schema ligt met de activiteiten van de dag, terwijl via de bijbehorende gratis Health Mate app alle activiteiten tot in detail digitaal te volgen zijn. Deze koppeling zorgt er overigens ook voor dat het horloge zichzelf op de juiste tijd instelt, ook als je naar een andere tijdzone reist.


Withings Activite Review


Wat houdt de Activité precies bij?

De Activité meet zowel verschillende gegevens over je activiteit als gegevens over je slaap. Van stappen tellen tot afgelegde afstand, verbrande caloriën en gerende afstand, van zwemmen tot de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen en de verschillende slaapfases. Veel hiervan, zoals rennen en zwemmen, herkent de Activité automatisch door de toegenomen intensiteit.

De slaapmonitor van de Activité is zeer geavanceerd en kan veel inzicht geven in uw slaapritme. De Withings Activité wekt u bovendien met een stil alarm door middel van een subtiele vibratie. De tijd waarop u gewekt wilt worden stelt u in op de app. Bent u vergeten hoe laat de wekker gaat? Tap dan 2 keer op het glas van het horloge en de wijzers van de Activité draaien om de wek-tijd te tonen, om daarna weer terug te draaien naar de actuele tijd. Prachtig om te zien!


Withings Activite Review


Gratis Health Mate app


De Health Mate app houdt alle meetgegevens bij, maar inspireert en stimuleert je ook om gezonder te leven. Door zelf gezondheids-herinneringen in de app te plannen geeft de app je tips om je doelen te bereiken. Je kunt door de gemeten activiteit bovendien virtuele 'badges' verdienen en het is mogelijk vrienden uit te nodigen voor uitdagingen. Verder worden alle activiteiten op een timeline weergegeven met fraaie en duidelijke grafieken.


Withings Activite Review


Prijzen

De Withings Activité Pop is verkrijgbaar voor € 149,99, terwijl de luxe Activité een prijs van € 389,99 krijgt opgeplakt.

Bestel hier uw Withings Activité
Pre-order hier uw Withings Activité Pop

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice