11
November

Geschreven door

Nieuws

Vergelijk: SP-Connect SPC vs. SPC+

Ontdek het verschil tussen het SP- Connect SPC en SPC+ systeem. Op het eerste oog lijken beide systemen namelijk erg op elkaar, en er is inderdaad ook een grote overlap. Daarom leggen we in dit artikel duidelijk uit wat de verschillen zijn, zodat u eenvoudig voor uzelf kunt bepalen welk systeem het beste bij u past.

SPC of SPC+ herkennen

Laten we beginnen met het herkennen van SPC of SPC+. Het verschil is namelijk niet heel groot, maar als je het eenmaal opmerkt, is het eigenlijk niet te missen. Waar SPC twee verticale bevestigingspunten gebruikt op hun hoesjes en mounts, gebruikt SPC+ twee C-vormige bevestigingspunten. Daarnaast gebruiken wij de SPC en SPC+ logo's bij elk product van SP-Connect op onze website, zodat u in één oogopslag kunt zien bij welk van de twee systemen dat betreffende product past: alleen SPC, alleen SPC+ of beide.

Verschillen tussen SP-Connect SPC en SPC+

Verschil tussen SPC en SPC+

Om te beginnen met de SP-Connect hoesjes: daarbij is het verschil tussen SPC en SPC+ namelijk aanzienlijk. Ten opzichte van de bekende SPC hoesjes die vekrrijgbaar zijn voor vrijwel alle iPhone modellen en verschillende toestellen van Samsung, zijn de SPC+ hoesjes namelijk op verschillende punten verbeterd.

De case als geheel is maarliefst 40 procent dunner geworden, terwijl deze 25 procent sterker geworden is. Hierdoor is het hoesje nóg minder "bulky" geworden, al deden de vertrouwde SPC cases het op dit punt al heel goed, terwijl de bescherming erop vooruit gegaan is.

Daarnaast zijn de nieuwe SP-Connect SPC+ hoesjes voorzien van een magneet, waardoor ze gebruikt kunnen worden met de nieuwe gebruiksvriendelijke magnetische SPC+ houders voor in de auto. Daarnaast zijn ze compatible met Apple MagSafe en blijven ze aan ieder metalen oppervlak plakken. Handig!

SP-Connect SPC+ Hoesje met Magneet

SPC+ Mounts en accessoires

Bij de SP-Connect mounts is een heel groot deel compatible met zowel het SPC als het SPC+ systeem. Zo zijn de meeste houders voor op de fiets en motor zijn met beide systemen te gebruiken, doordat SP-Connect in de verpakking zowel een SPC als SPC+ bevestigingspunt meelevert.

Er zijn echter uitzonderingen: verschillende nieuwe mounts zijn alleen met SPC+ hoesjes te gebruiken zijn. Dit geldt met name voor de magnetische autohouders en bureauhouder, die alleen met de van magneten voorziene SPC+ Phone Case gebruikt kunnen worden.Nadelen van SPC+?

Het is inmiddels duidelijk dat SPC+ de nodige voordelen biedt ten opzichte van SPC. Waarom zou je dan nog voor het SPC systeem gaan? Prijs kan hierbij een doorslaggevende factor zijn, want zowel de SPC+ hoesjes als specifieke SPC+ mounts en accessoires zijn duurder geworden. Voor de meeste gebruikers zal het prijsverschil echter ruimschoots gecompenseerd worden door de voordelen die het nieuwe systeem elke dag kan bieden.

Ons advies?

Wat zouden wij kiezen? Wij denken dat voor veel gebruikers de concrete meerwaarde van SPC+ relatief beperkt zal zijn. De case is wat dunner, maar voor heel veel mounts is er geen enkel verschil in functioneliteit met het SPC systeem. Als u gewoon een hele goede houder voor uw fiets, motor of auto zoekt met een handige case, dan schiet het SPC systeem nog altijd in niets tekort.

Als u echter een specifieke mount op het oog heeft die alleen geschikt is voor SPC+ hoesjes, is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Ook intensieve gebruikers die alle mogelijkheden die SP-Connect willen benutten zijn beter uit met het nieuwe SPC+ systeem, óók met het oog op toekomstige ontwikkelingen.Gerelateerde pagina's:
SP-Connect

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice