17
Februari

Geschreven door

Macbook Accessoires

Satechi USB-C adapters: onmisbaar voor uw MacBook

De nieuwe MacBook Pro serie is weer een knap staaltje design en technologie. In veel opzichten zijn ze weer flink verbeterd, alleen de USB-C aansluitingen zorgen voor veel gefronste wenkbrouwen. Bijna al onze kabels en accessoires beschikken immers over een ‘normale’ USB aansluiting, laat staan een extern beeldscherm of netwerkkabel. Gelukkig bieden de USB-C Adapters van Satechi uitkomst: hiermee krijg je in één keer al je oude, vertrouwde aansluitingen terug.

Een adapter als MacBook Dock?

De Satechi USB-C adapters werken natuurlijk prima on-the-go, licht en compact als ze zijn, en kunnen dus makkelijk in een zijvakje van uw laptoptas mee. Doordat de adapters zo mulifunctioneel zijn, kunnen ze echter ook prima dienst doen als dock op uw bureau. U sluit dan met één USB-C connector direct alle randapparatuur op uw bureau aan. Dat maakt een duur laptopdock dus eigenlijk overbodig.

Welke Satechi USB-C adapter past bij u?

In de range USB-C adapters van Satechi vinden we in totaal vier verschillende varianten. Deze hebben elk hun verschillen en overeenkomsten. Laten we beginnen bij het voordeligst model, de USB-C adapter met USB-A hub en kaartlezer.



Deze adapter sluit u aan op uw MacBook en in ruil voor één USB-C aansluiting krijgt u drie normale USB aansluitingen én een SD en microSD kaartlezer. Voor gebruikers van een MacBook Pro is dit een prima adapter die in vrijwel alle behoeftes zal voorzien. Heeft u echter de 12” MacBook met slechts één aansluiting, dan zult u merken dat het niet mogelijk is om tegelijkertijd de adapter te gebruiken én de stroomadapter aan te sluiten. Een probleem dat wordt opgelost door de volgende Satechi adapter.




Deze USB-C connector lijkt sterk op het eerste model, heeft eveneens meerdere USB 3.0 poorten en een SD kaartlezer, maar heeft daarbij de beschikking over een USB-C Passthrough poort. Dit maakt het mogelijk om de oplader van uw MacBook op de adapter aan te sluiten, zodat u tijdens het gebruik ervan gewoon kunt blijven opladen. Ook alle volgende adapters die we bespreken beschikken over deze belangrijke poort, alleen het basis-model heeft er géén.

Satechi USB-C naar HDMI 4K

Gebruikt u privé of op uw werk een extern beeldscherm bij uw MacBook Pro? Dan is de USB-C adapter met 4K HDMI aansluliting van Satechi de variant die u nodig heeft. U sluit het scherm eenvoudig via HDMI aan op de adapter, en profiteert daarnaast van twee USB 3.0 aansluitingen en de eerdergenoemde oplader aansluiting.

Satechi USB-C Gigabit Ethernet adapter

Het topmodel van de Satechi adapter range. Deze beschikt over een Gigabit Ethernet aansluiting, een 4K HDMI aansluiting, drie USB 3.0 poorten en een USB-C passthrough. Zeker voor zakelijk gebruik is dit een onmisbaar accessoire bij uw MacBook Pro. Met 1 stekker sluit u direct het bedrijfsnetwerk, uw beeldscherm, muis, toetsenbord én harde schijf aan. Toch wel handig dus, die nieuwe aansluitingen op uw MacBook!






Gerelateerde pagina's:
Satechi

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice