29
November

Geschreven door

Koptelefoons

Koptelefoons voor kinderen: onze aankoop tips

 


Er zijn steeds meer soorten kinderkoptelefoons: hoofdtelefoons die op verschillende manieren speciaal gericht zijn op jonge kinderen. Maar welke functionaliteiten maken ze nu precies zo geschikt voor kinderen, en waar kunt u rekening bij houden als u een kinder hoofdtelefoon zoekt?

Om te beginnen herkent u kinder koptelefoons vaak meteen aan hun vrolijke, gekleurde designs. Ze zijn er in alle soorten en maten, met dierengezichtjes, prinsessenkroontjes of hun favoriete Disney helden. Een goede kinder koptelefoon gaat echter veel verder dan dit, met een speciaal op kinderen gerichte beperking voor het volume, een speciaal formaat en extra duurzaamheid.

Volumebeperking

Veel kinder koptelefoons beschikken over volumebeperking. Dit zorgt ervoor dat de hoofdtelefoon nooit harder gaat dan een bepaald volume, ook al staat de aangesloten audiobron (zoals een smartphone of tablet) wél harder. U weet hierdoor zeker dat de koptelefoon geen gehoorschade kan veroorzaken. Veelal wordt een grens van 85dB gehanteerd als veilig maximum voor kinderen. Is er ook een nadeel? Eigenlijk niet, al kúnt u te maken krijgen met klachten dat ‘het geluid niet harder kan’.

Formaat van de koptelefoon

Kinder koptelefoons zijn vaak wat kleiner van formaat. Dit zorgt ervoor dat de koptelefoon prettig zit en niet steeds af zal glijden. Hoewel normale koptelefoons ook vaak een verstelbare hoofdband hebben, zijn de speciale koptelefoons voor kinderen toch nog een slagje kleiner. Houd er rekening mee dat de koptelefoon hierdoor op termijn te klein kan worden.

De onbreekbare koptelefoon

Speciale aandacht verdient de onbreekbare koptelefoon voor kinderen van Grixx. Deze hoofdtelefoon is gemaakt van een speciaal soort schuimrubber, waardoor deze allerhande mishandeling probleemloos doorstaat. Of ze de koptelefoon nu grof van hun hoofd trekken, op de grond gooien, er per ongeluk op gaan staan of besluiten de hoofdtelefoon helemaal de andere kant op te vouwen: met de onbreekbare kinderkoptelefoon van Grixx is dat niet langer een probleem. Een voorbehoud is hier wel op zijn plaats: uiteindelijk alles kapot, maar u bent er zeker van dat de kans daarop vele malen kleiner is met dit model.





Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice