29
Maart

Geschreven door

Nieuws

iPhone SE geruchten: een terugblik

De iPhone SE is gelanceerd! - 21 maart 2016

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de iPhone SE is door Apple onthuld. De iPhone SE heeft het uiterlijk van de iPhone 5s behouden, maar heeft de technische specificaties van de iPhone 6s. Een krachtpatser in klein formaat dus, ideaal voor degenen die maar niet aan de grotere iPhones konden wennen. De iPhone SE heeft een 64-bit A9 en M9 processor en een 12 megapixel camera gekregen die Live Photo's kan nemen. Hij komt in de inmiddels bekende vier kleuren: zilver, space grey, gold en rose gold.





De iPhone SE in beeld met verpakking
- 16 maart 2016

In de laatste dagen voor de lancering, blijven er details en afbeeldingen van de iPhone SE uitlekken. Ja, toch weer iPhone SE! Na het nodige gesteggel over wat de naam precies zou worden, geeft onderstaande foto duidelijkheid. Appleinsider meldt verder nog nieuws over de camera. Hoewel er enige tijd werd gesproken over een 8MP camera, lijkt de iPhone SE toch beschikking te krijgen over een 12MP exemplaar waarmee in 4K gefilmd kan worden. Er zou op dit moment in New York gewerkt worden aan een video die tijdens de lancering vertoond gaat worden.




Nu met zekerheid: 21 maart is het zover!
- 14 maart 2016

Nadat er al lange tijd gespeculeerd werd over wanneer we de iPhone SE konden verwachten, is het nu zeker: de pers is op 21 maart uitgenodigd door de pers. Dat de iPhone SE daar aangekondigd wordt, lijkt inmiddels ook echt zo goed als zeker. Ook over de specificaties en het design lijkt nauwelijks nog discussie te zijn: sterk leunend op de iPhone 5s, maar met de nieuwste hardware. Macrumours maakte op basis van de nieuwste geruchten onderstaande fraaie impressie, die een goed beeld moet geven van wat we van de iPhoen SE kunnen verwachten.




21 maart komt de iPhone SE
- 2 maart 2016

Nadat eerder 14 en 15 maart als datum genoemd werden, zou het nu de 21e zover zijn volgens 2 betrouwbare nieuwe bronnen: John Paczkowski van Buzzfeed en Jim Dalrymple van The Loop. Naast de iPhone SE zou ook de iPad Air 3 getoond worden, die in de geruchten de nieuwe naam iPad Pro Mini mee krijgt.


Toch anders: iPhone 5se wordt iPhone SE?
- 2 maart 2016

Uit een memo voor investeerders van KGI Securities komen weer enkele nieuwe geruchten voort. Zo zou de iPhone 5se toch weer anders gaan heten: iPhone SE. In lijn met eerdere geruchten blijkt uit het memo dat de iPhone SE van buiten veel weg heeft van de iPhone 5, maar onderhuids de specificaties van de iPhone 6s zou hebben. De prijs zou tussen de 400 en 500 dollar uitkomen, en de iPhone 5s zou een enorme prijsverlaging krijgen, wat Apple natuurlijk geen windeieren zal leggen. Niet voor niets wordt ingeschat dat Apple met een 4-inch iPhone 4 tot 5 miljard dollar extra omzet binnen zou kunnen halen...


Is dit hoe de iPhone SE eruit ziet?
- 25 februari 2016

Vandaag plaatse @OnLeaks patenttekeningen van de iPhone SE die naar verluid de twee prototypes zou tonen waar Apple mee getest heeft. Op een minimaal verschil in de afmetingen verschilt daarbij eigenlijk alleen de vorm van de flitser naast de camera. Verder heeft het ontwerp van de iPhone SE veel weg van de iPhone 6 en 6s. Opvallend is wel de vergrendelingsknop die op de tekeningen weer bovenop het toestel zit, terwijl deze bij de iPhone 6 juist naar de zijkant verhuisde. Over een kleine 2,5 week weten we meer: de iPhone SE wordt naar verluid op 15 maart door Apple gepresenteerd en zou al drie dagen later verkrijgbaar moeten zijn.




iPhone SE in roze, maar welke tint?
- 9 februari 2016

Recent duiken er geruchten op dat de iPhone SE ook in een roze kleur beschikbaar zal komen. Men lijkt het echter niet eens te zijn over de tint roze. Eerst werd gesuggereerd dat de iPhone SE in het fel roze 'bright pink' beschikbaar zou komen, zoals onderstaande iPod touch. Al snel werd dit gerucht weer ontkracht: de iPhone SE komt in dezelfde rosé gouden tint beschikbaar als de iPhone 6s. Dit laatste lijkt ons in ieder geval het meest waarschijnlijke. De rose gouden iPhone 6s is immers extreem populair!



Of wordt het toch 15 maart? 
- 3 februari 2016

Vandaag melden zowel 9to5mac als Buzzfeed dat Apple de iPhone SE op 15 maart zal gaan presenteren. Apple heeft hierop niet gereageerd, maar het lijkt zo goed als zeker te zijn dat naast de iPhone SE ook de iPad Air 3 op deze datum gepresenteerd gaat worden. Opvallend is wel dat de Apple Watch 2 toch niet nu al aangekondigd wordt; de nieuwe generatie moet tot september wachten.


Is het 14 maart zover?
- 28 januari 2016

Hoewel Apple (nog steeds) niets bevestigd heeft, zouden de iPhone SE samen met de iPad Air 3 en Apple Watch 2 op 14 maart gepresenteerd gaan worden, zo meldt 9to5mac. Er is nog geen officiële uitnodiging door Apple de deur uit gedaan, maar het lijkt er steeds meer op dat de geruchten kloppen. Zo lekten eerder al afbeeldingen van de iPad air 3 uit waarop te zien was dat deze als eerste iPad een flitser bij de camera krijgt. Ook zou de nieuwe iPad ondersteuning krijgen voor de Apple Pencil, die tot nu toe alleen op de iPad Pro werkt.


Hebben we de iPhone SE in beeld?
- 26 januari 2016

Nadat de eerste geruchten over de iPhone SE pas eerder dit weekend opdoken, schijnt er nu al een foto van deze nieuwe 4 inch iPhone opgedoken te zijn. We zien op de foto inderdaad een op de iPhone 5 lijkende iPhone, met een licht gebogen scherm en een fractioneel kleiner formaat. Of de foto echt is? Dat is helaas nog niet te zeggen...maar wie weet kijken we hier dus daadwerkelijk naar de iPhone SE!




iPhone SE in plaats van iPhone 6c?
- 25 januari 2016

Lange tijd spraken alle geruchten over de 'kleinere iPhone 6' over de naam iPhone 6c. Vorige week dook er zelfs een video op van deze vermeende iPhone 6c. Vandaag meldt 9to5mac echter zeker te weten dat de nieuwe kleine iPhone door het leven zal gaan als iPhone SE. Daarbij zou de toevoeging 'se' staan voor 'special edition' of 'enhanced'.

Het zou volgens de bronnen gaan om een verbeterde versie van de iPhone 5s, en niet om een verkleinde versie van de iPhone 6s. De iPhone SE krijgt de beschikking over A8 en M8 processors, en krijgt een 8 megapixelcamera achterop, en een 1,2 megapixel selfie-camera. De iPhone SE zou ook een licht gebogen scherm krijgen en ondersteuning bieden voor iPhone 6s functies als Life Photos. Er wordt zelfs gesproken over een barometer die in combinatie met gezondheids-apps gebruikt zou kunnen worden. De iPhone SE zou echter géén beschikking krijgen over 3D-touch functionaliteit van de iPhone 6s.

Gerelateerde pagina's:
iPhone SE (2016)

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice