COVID-19: Wij zijn normaal in bedrijf en zijn u graag van dienst! ×
29
Maart

Geschreven door

Nieuws

iPad op school: De nieuwe Apps van Apple

Bij de aankondiging van de iPad 2018 legde Apple sterk de nadruk op het gebruik van de iPad in het onderwijs en op school. Uiteraard is de opmars van de iPad in de klas al jaren een niet te stuiten ontwikkeling, onder meer dankzij de educatieve Osmo spellen die al in vele klaslokalen gebruikt worden. Met de nieuwe apps die Apple nu heeft aangekondigd wordt het echter eenvoudiger om de iPad intensief in de klas te gebruiken, en alle mogelijkheden van dit apparaat te nutten. In dit artikel bekijken we de nieuwe apps Schoolwerk en Klaslokaal.

De Schoolwerk-app voor iPad

De nieuwe Schoolwerk-app van Apple kan u als leerkracht helpen om alle functionaliteiten van de iPad optimaal te benutten in de klas, en zo de techniek voor u te laten werken. Met deze nieuwe app opent u een wereld van handige, goed doordachte functionaliteiten.

Opdrachten
Met de Opdrachten functie is het bijvoorbeeld mogelijk om leerlingen met één druk op de knop een rooster toe te sturen, te herinneren of iets aan te kondigen. Ook kan op deze manier een opdracht direct met de klas gedeeld worden. In zo’n opdracht kunt u bovendien van alles kwijt: pdf bestanden, links naar websites en documenten.

Direct doorverwijzen naar andere Apps
Het is zelfs mogelijk om uw leerlingen direct met 1 klik naar een specifieke opdracht toe te sturen in een andere app. Deze functie alleen al opent een wereld van mogelijkheden: de App store barst immers van de innovatieve, educatieve apps vol opdrachten die perfect ingezet kunnen worden in de klas.

Real-time samenwerken

Naast deze efficiënte manier van communicatie met uw leerlingen biedt de app ook mogelijkheden om de prestaties van leerlingen te volgen in de opdrachten die u hen heeft toegezonden. Het is zelfs mogelijk om real-time mee te kijken, samen te werken of feedback achter te laten als uw leerling werkt in Pages, Numbers of Keynote. Dit zijn de Apple-versies van het bekende trio Word, Excel en Powerpoint van Microsoft.

De Klaslokaal-app voor iPad

De Klaslokaal-app is de tweede app die Apple aankondigde. Deze app voor leraren kunt u zien als een soort digitale assistent die u helpt de klas in het gareel te houden. U kunt met deze functie de iPads die door leerlingen worden gebruikt in de gaten houden en eventueel zelfs via uw eigen iPad bedienen.

Zo kunt u bijvoorbeeld in één overzicht zien of alle iPads hetzelfde scherm voor hebben staan. Ook kunt u een individuele iPad of juist alle iPads in de klas in één keer naar een bepaalde website, app of boek toe sturen. Ook is het mogelijk de functionaliteit van de iPads in de klas te beperken. Zet bijvoorbeeld het geluid uit of maak het mogelijk slechts één app te gebruiken. Zo voorkomt u afleiding en houdt u iedereen bij de les.

De mogelijkheden van de Klaslokaal-app zijn nog veel uitgebreider, en omvatten bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor eenvoudige bestandsdeling tussen uw eigen iPad en die van een leerling of de gehele klas, en gebruiksvriendelijke presentatiemogelijkheden.

iPad accessoires voor scholen

Met de nieuwe functionaliteiten heeft Apple het ook makkelijker gemaakt om de iPads te laten delen door leerlingen. Ze kunnen eenvoudig hun eigen profiel inladen op de school iPad. Hierdoor is het eenvoudiger om iPads te beheren op school, omdat deze niet meer leerlinggebonden zijn.

Bij KloegCom.nl kunnen we u bovendien helpen om uw iPads te beschermen, te beveiligen en op een efficiënte manier op te laden. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u uitstekend adviseren over accessoires die u helpen het meeste uit uw investering te halen door inzet te vergroten en uitval te beperken.


foto credit: O4NT

Zo voorkomen deze speciale iPad 2018 hoezen voor kinderen kostbare schade aan de apparaten, hebben we speciale onbreekbare kinder koptelefoons die bijna niet kapot te krijgen zijn, en hebben we gunstig geprijsde opladers waarmee een groot aantal iPad toestellen zonder grote investering efficiënt en veilig geladen kan worden.Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice