23
Maart

Geschreven door

Zakelijk

Hoesjes voor de Bouw: tips en voorbeelden


Ook in de bouw zijn de iPad en iPhone inmiddels niet meer weg te denken. De voordelen zijn talrijk: van een gestroomlijnde communicatie tussen betrokken partijen tot het altijd bij de hand hebben van de juiste informatie en tekeningen. Het groeiende gebruik van tablets, iPads, alsook iPhones, smartphones en andere devices in de bouw brengt echter ook een uitdaging met zich mee.

Smartphones en tablets zijn immers niet ontworpen voor het zware leven op de bouwplaats. De risico’s van vallen, nattigheid, klappen, stof en gruis voor dit soort devices zijn groot. Met de juiste hoesjes voorkomt u schade en uitval. In dit artikel tonen we u de beste hoesjes voor in de bouw én geven we tips waarop te letten.

Hoesjes in de bouw: waar kun je op letten?

Bij het kiezen van passende bescherm hoesjes voor op de bouw zijn er twee zaken waar in grote lijnen rekening mee gehouden moet worden: mate van bescherming en gebruiksgemak. Deze twee aspecten zijn bovendien van elkaar afhankelijk, waarover hieronder meer.

Bescherming van de hoesjes
Dit eerste aspect lijkt voor de hand te liggen. Toch benoemen we het expliciet, want niet alle hoesjes beschermen even goed. De mate van bescherming hangt voornamelijk af van het materiaal waar de case van gemaakt is. De best beschermende hoesjes zijn vaak uit meerdere materialen opgebouwd die elkaar aanvullen om zo tot de ultieme bescherming te komen. Verschillende fabrikanten, zoals Griffin, Otterbox en Urban Armor Gear testen hun tablethoesjes en telefoonhoesjes uitgebreid, waardoor ze aan verschillende standaarden van het Amerikaanse leger voldoen op het gebied van valbescherming, . Een dergelijke test geeft de garantie dat het hoesje voldoende bescherming biedt.

Gebruiksgemak
Het is echter ook belangrijk het gebruiksgemak van een hoesje te beoordelen. Het is immers niet de bedoeling dat een hoesje zo goed beschermt dat het het gebruik in de weg gaat zitten. Een goede balans hiertussen is van belang, en hangt sterk van individuele voorkeuren af, bijvoorbeeld een als acceptabel formaat en gewicht wordt ervaren.

Bovendien kunnen hoesjes extra functionaliteiten hebben die het gebruiksgemak en de inzetbaarheid van tablets en smartphones op de bouw verder vergroot. Denk bijvoorbeeld aan hoesjes met handvat, hoesjes met schouderband of exemplaren met stevige riemclips.

Deze hoesjes hebben zich bewezen in de bouw

In ons jarenlange bestaan zijn we al vele bouwbedrijven van dienst geweest. Op basis van die ervaring zetten we tot slot verschillende modellen op een rij die bewezen hebben uitermate goed te presteren in de bouw.

Otterbox Defender hoesjes
Otterbox is al bijna 20 jaar specialist in extreem goed beschermende hoesjes. Vooral de Defender series van Otterbox, hun zwaarste model, is bij uitstek geschikt voor gebruik in de bouw. Een zeer goede bescherming bij vallen en stoten, stofdicht en water bestendig is er weinig wat de smartphone of tablet in het hoesje nog kan beschadigen. Het voordeel van Otterbox is dat ze niet alleen iPad cases en iPhone hoesjes maken, maar ook voor vele andere merken produceren, waaronder Samsung.


Griffin Survivor hoesjes
Ook Griffin heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst met hun Survivor hoesjes voor iPad, iPhone en verschillende andere smartphones en tablets. Ook voor de Survivor hoesjes geldt dat ze stofdicht en waterbestendig zijn en bestand zijn tegen forse klappen door een val of ander onheil. De Survivor hoesjes voldoen dan ook aan de eerdergenoemde militaire standaarden.TheJoyFactory hoesjes en mounts
Ook TheJoyFactory heeft een Defender/Survivor-achtige case in het pakket met de naam aXtion Bolt. Bijzonder is echter dat deze hoes dankzij een magnetische connector aan een hele range aan verschillende mounts te koppelen is. Hierdoor kan de iPad eenvoudig op allerhande plekken gemonteerd worden: aan buizen, muren, kasten, bureaus, statieven tot en met een scan-mount aan toe.Vrijblijvend advies?

Wanneer u op zoek bent naar hoesjes of accessoires voor uw medewerkers, kan ons advies u helpen tijd te besparen én de beste keuze te maken. Aarzel dus niet, en neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice voor zakelijke klanten.

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice