16
December

Geschreven door

Tablet hoesjes

Review: iPad Air 2 Decoded Slim Cover


Decoded iPad Air 2 case review


De Decoded Slim Cover iPad hoezen zijn al jaren een van de meest populaire luxe iPad cases. Iets om trots op te zijn, want het merk is Nederlands. Een echt stukje 'Dutch Design' dus! Waar de Decoded voorheen bij een nieuwe iPad de hoes op het nieuwe formaat aanpastte, is er bij de nieuwe iPad Air 2 versie meer veranderd. Is de Decoded case nog steeds zo goed als voorheen?

Bestel de Sony Style Cover Window SCR24 voor de Xperia Z3

Funtionaliteit
Hier is eigenlijk het minst veranderd. De hoes heeft nog steeds een voorflap die in vier stukken is opgedeeld en zich daardoor laat oprollen tot een sterke driehoek. Vervolgens kan de iPad Air 2 hoes eenvoudig dienst doen als standaard. Geheel rechtop om bijvoorbeeld een video of presentatie te tonen, of licht hellend om het typen op het scherm van de iPad Air 2 te vergemakkelijken.

De hoes zit verder vooral zo min mogelijk in de weg: de voorflap laat zich geheel omslaan, en er zijn openingen voor alle toetsen, aansluitingen en de camera met daarnaast de microfoon. De hoes sluit magnetisch tegen het scherm van de iPad, waardoor een extra sluiting niet nodig is. Hierdoor is de hoes erg slank.


Decoded iPad Air 2 case review


Materiaalgebruik
Tot zover dus weinig nieuws. Waar zit het nieuws dan wel in? Wel, voornamelijk in de constructie van de Decoded iPad case. Nog altijd is de case met de hand gemaakt, maar waar de hoes voorheen geheel in leer uitgevoerd was zonder enig zichtbaar kunststof, is er in het nieuwe ontwerp een zwarte kunststof rand om de iPad zichtbaar waar het Decoded logo op is aangebrahct. Een verbetering?

Hoewel smaken verschillen, vinden wij de kunststof rand optisch geen verbetering. De rand is, zeker bij een lichtere kleur, duidelijk zichtbaar en doet daarmee toch wat af aan het strakke ontwerp van de Decoded iPad hoes. Kwalitatief is er echter niets aan de hand: de kunststof rand is keurig afgewerkt en bovendien voorzien van een coating waardoor de rand zacht aanvoelt en er mat uitziet.


Decoded iPad Air 2 case review

Bijkomend voordeel van de kusntstof rand is dat de hoes duurzamer geworden is: bij het oude ontwerp wilde het randje waarmee het leer op de randen van de hoes werd afgewerkt nog wel eens loslaten. Die klacht behoort met deze kunststof rand tot het verleden.

Kleuren
De rest van de case is als vanouds volledig uitgevoerd in topkwaliteit leder, met een voering van microfiber. De kleuren waarin de Decoded hoes voor de iPad Air 2 te verkrijgen is kunnen onze goedkeuring meer dan wegdragen. We denken dat er voor elk wat wilt bijzit: van neutraal zwart, chique donkerblauw of rood, camel of een opvallend fraaie grijze/taupe uitvoering. Wat gebleven is, is natuurlijk het kenmerkende rood-wit-blauwe vlaggetje dat iedere Decoded hoes kenmerkt. Blijft een leuk detail dat herinnert aan de Nederlandse roots van deze fraaie iPad Air 2 hoes.
Decoded iPad Air 2 case review

Leuk is ook dat er matchende cases zijn voor de iPhone 6. Deze zijn uitgevoerd in hetzelfde leer en in dezelfde kleuren. Deze iPhone 6 cases vindt u hier.

Gerelateerde pagina's:
Decoded , iPad Air 2

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice