20
November

Geschreven door

How To

Muis aansluiten op je iPad: zo doe je dat!

Een muis aansluiten op een iPad. Het was sinds de lancering van de iPad nooit mogelijk, maar hierin is met de nieuwe iPadOS 13 update eindelijk verandering in gekomen. Het is nu, zij het met een kleine omweg, mogelijk om een Bluetooth muis met uw iPad te verbinden. Zeker wanneer u uw iPad gebruikt met een iPad toetsenbord, is dat natuurlijk de ideale combinatie om uw laptop mee te vervangen! Nu alleen nog een iPad hoesje vinden waar de muis in past...

iPad met Muis gebruiken

Muis koppelen met iPad stappenplan

Een Bluetooth muis aan de iPad koppelen is zoals gezegd mogelijk met een omweggetje. We zullen u daarom stap voor stap door de procedure begeleiden om de muis met de iPad te verbinden.

Stap 1: Ga naar de “Instellingen” app op uw iPad
Stap 2: Kies “Toegankelijkheid” uit de lijst links
Stap 3: Kies “ Aanraken” uit de lijst
Stap 4: Kies “AssistiveTouch” uit de lijst
Stap 5: Schakel hier “AssistiveTouch” in met het schuifje
Stap 6: Scroll vervolgens omlaag naar “Apparaten” onder het kopje “Aanwijsapparaten”
Stap 7: Schakel uw Bluetooth muis in en koppel deze op de gebruikelijke wijze

Een Muis op uw iPad: de Verschillen

Nu uw Bluetooth muis met de iPad is gekoppeld, ziet u een vrij grote, ronde cursor in het scherm verschijnen. Als u de muis beweegt, beweegt deze cursor mee zoals u dit gewend bent van uw computer. De manier waarop u uw muis gebruikt op de iPad wijkt iets af van de gebruikelijke manier.

Gewoon rondbewegen en klikken werkt gewoon, maar scrollen vraagt enige gewenning. De iPad interpreteert een klik met de muis namelijk als een aanraking op het scherm. Als u dus wilt scrollen op een webpagina, doet u dit met de muis zoals u het met uw vinger zou doen: klik, sleep omhoog en laat los. Het scrollwheel gebruiken kan natuurlijk ook, al lijkt dat (op dit moment) nog niet heel vloeiend te werken en bij sommige merken zelfs helemaal niet. De rechter muis knop heeft momenteel geen functie op de iPad.

Instructievideo

In onderstaande video van TechReview wordt stap voor stap voorgedaan hoe u een Bluetooth muis met uw iPad kunt verbinden. Zo moet het zéker lukken!

Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice