06
Juni

Geschreven door

Review

Apple Numeriek Toetsenbord: De Beste Alternatieven

Vandaag heeft Apple een nieuw Magic Keyboard met numeriek toetsenblok aangekondigd. Dit was een lang verwachte vernieuwing: tot dusver was er bij Apple enkel een bedraad toetsenbord beschikbaar waar de numerieke toetsen op zaten. Wilde je draadloos, dan kon dat alleen zónder deze handige, en soms zelfs onmisbare, toetsen.

Goed nieuws dus, tot we de prijs van € 149,00 zagen. Dat is een hoop geld voor een toetsenbord! Zéker aangezien er alternatieven op de markt zijn die aanzienlijk minder kosten. Laten we de lancering van het nieuwe Apple toetsenbord aangrijpen om deze andere opties eens tegen het licht te houden.

Hét alternatief: Matias Wireless Keyboard

Het Matias Wireless Keyboard lijkt eigenlijk sterk op het keyboard dat Apple vandaag onthulde. Het design lijkt zelfs bijna één op één, maar Matias is al ruim een jaar op de markt. Het Matias Wireless Keyboard is ook functioneel gelijk aan het Apple toetsenbord, met functietoetsen die zaken als de helderheid, volume en muziek kunnen bedienen. Het prijskaartje is echter een stuk lager én het toetsenbord is in vier kleuren verkrijgbaar: zilver, space grey, goud, en rose goud. Ook is er een AZERTY uitvoering van dit toetsenbord beschikbaar.


Er zijn ook verschillen. De Matias wordt opgeladen via een micro-USB kabel, het Apple Magic Keyboard met numeriek deel laadt via een Lightning kabel. Of dit een voor- of nadeel is, ligt aan de gebruiker. Duidelijk is in ieder geval dat micro-USB kabels goedkoper en makkelijker te vinden zijn dan de relatief dure Lightning kabels.

Een ander belangrijk verschil is dat de Matias met maarliefst 4 apparaten tegelijk verbonden kan zijn. Zo typt u dus het ene moment op uw MacBook, en switcht met een druk op de knop naar uw PC of iPad. Sterker nog: de Matias is perfect compatible met zowel Mac, PC, iOS en Android. Dat doet het Apple Keyboard hem niet na...

Los Bluetooth Numeriek Keypad

Wat als u nu al een toetsenbord heeft en niet wilt investeren in zo’n kostbaar nieuw toetsenbord? Dan is een los numeriek pad dé oplossing. Ook wanneer u enkel de cijfertoetsen nodig heeft naast uw MacBook kan dit een handige oplossing zijn.

Er zijn op dit gebied meerdere opties bij ons verkrijgbaar, van merken als LMP en Satechi. Allen worden via Bluetooth met uw computer verbonden en zijn qua design sterk op Apple gericht. Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk om het losse pad met een koppelstuk aan uw Apple keyboard te koppelen. Zo crëert u voor een bescheiden bedrag een setup met dezelfde functionaliteit.



Menu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice