Let op: Vertragingen bij PostNL. Meer informatie ×
08
Maart

Geschreven door

How To

Draadloze Oplader kopen? Hierop kun je letten!

Kort samengevat: Als u een draadloze oplader wilt kopen, is de output van de lader het belangrijkst. Hoe hoger de output, hoe sneller uw toestel zal laden. Daarnaast bepaalt het aantal en de grootte van de laad-spoelen in de oplader hoe precies u het toestel op de lader moet leggen. Denk tot slot altijd aan de veiligheid: verzeker uzelf ervan dat de lader van uw keuze aan alle veiligheidseisen voldoen om schade aan uw toestel of erger te voorkomen. Liever de utigebreide uitleg? Lees dan verder!

Verschillen tussen Draadloze Opladers

Wanneer u een draadloze oplader wilt kopen voor uw smartphone, zult u al snel merken dat de prijzen hiervan nogal uiteen lopen. Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs van een draadloze oplader. De belangrijkste zijn volgens ons:

1) output
2) het aantal laadspoelen in de lader
3) de veiligheid

We hebben deze aspecten gekozen, omdat deze een direct effect hebben op uw gebruik van de QI oplader. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de rol van het merk, het design en materiaalgebruik van de oplader: deze aspecten kunnen eveneens van invloed zijn op de prijs, maar hebben meer met persoonlijke smaak dan de functionaliteit van de lader te maken.

Output van een draadloze oplader

De output van een draadloze oplader wordt uitgedrukt in een wattage. Goedkopere laders hebben veelal een output van 5W, maar er bestaan ook draadloze snelladers met 10W of zelfs 15W output, wat op dit moment het maximum is onder de Qi standaard. Deze hoge output draadloze opladers is in staat om ondersteunde smartphones extra snel op te laden. De eisen voor zo'n snellaad programma kunnen per fabrikant verschillen. We behandelen hier Apple en Samsung als voorbeeld.

Apple Fast Charge
Sinds iOS 11.2 zijn de iPhone 8, iPhone 8+ en iPhone X in staat om te profiteren van laders die sneller opladen dan de standaard 5W. Op dit moment gebruiken ze maximaal 7,5W, waarmee het opladen in praktijk circa 40% sneller verloopt. De verwachting is dat Apple in toekomstige updates de laadsnelheid verder zal verhogen.

Samsung Fast Charge
Om een Samsung smartphone extra snel draadloos op te laden, heeft u een draadloze oplader met een output van 9W of meer nodig. Binnen 120 minuten laadt uw Samsung volledig op, terwijl een normale lader in 120 minuten slechts tot 60% laadt.

Aantal en formaat spoelen in de oplader

Het aantal en de grootte van de spoelen die in de oplader zitten, is iets dat lastiger van buitenaf te zien is en ook niet altijd op de verpakking zal staan. Het heeft echter wel invloed op uw gebruik. Hoe groter de spoel of hoe meer kleinere spoelen er in de opalder zitten, hoe makkelijker de oplader namelijk te gebruiken is.

Als een draadloze oplader slechts één kleine spoel heeft, moet u uw smartphone vrij precies op de lader leggen om het opladen te laten starten. Legt u hem zomaar willekeurig op de lader leggen, kan het zijn dat hij net verkeerd ligt en het laden niet aanvangt.

Dit kan worden opgelost door ofwel meerdere spoelen in de lader te integreren, ofwel een grotere spoel te gebruiken. Het maakt dan niet meer uit hoe of waar u de smartphone op de lader legt: de verbinding kan makkelijker tot stand gebracht worden. De opladers van het merk ZENS zijn bijvoorbeeld voorzien van maarliefst 7 laadspoelen voor een optimaal gebruiksgemak, hun professionele lijn voor zakelijke gebruik heeft één enkele, maar aanzienlijk grotere spoel.

Veiligheid voorop bij KloegCom.nl

En dan tot slot: veiligheid! Net zoals met gewone opladers die je in het stopcontact steekt is het van belang dat een draadloze lader veilig is. Een onveilige lader kan niet alleen kortsluiting of zelfs brandgevaar veroorzaken, maar kan ook de aangesloten smartphone ernstig beschadigen. Dit geldt net zo goed voor draadloze opladers! Kijk dus uit met de aanschaf van goedkope opladers die niet voldoen aan de veiligheidseisen.

De laders die KloegCom.nl verkoopt voldoen allemaal aan alle Europese regelgeving en garanderen hiermee de veiligheid van het gebruikMenu


Merken Zakelijk
Inloggen Klantenservice

Choose your shipping country


Choose your language